Sunday, July 20, 2014

Compatibilitate obiective / camere

Inainte de a achizitiona un obiectiv foto trebuie sa stiti daca e compatibil total sau partial cu camera voastra foto. Vom vorbi mai mult despre nikonisti si canonisti pentru caci aceste camera au cea mai mare vanzare la F64 si nu numai.

Trebuie sa stiti ca celebrele branduri Nikon si canon , dea lungul timpului si-au schimbat sistemul de prindere a obiectivului de camera foto (ce-i drept mai putin Nikon). Acest lucru fiind destul de greu de perceput din partea fotografilor , deoarece daca au cladit pe o montura mai multe obiective , la schimbare , au fost nevoiti sa-si vanda obiectivele , acest lucru fiind destul de dificil.
Cei de la canon aveau montura FD iar cand au scos gama de camera foto EOS , le-au facut pe montura EF, iar pe camerele foto crop fiind EF-S. Asadar nici cum obiectivele FD nu vor merge pe ef si nici ef-s. Despre compatibilitatea ef-efs se poate spune ca un obiectiv ef merge pe o camera foto efs , dar viceversa nu .

La Nikon treburile stau putin altfel , si asta pentru ca la Nikon , oarecum e compatibil orice obiectiv pe orice camera , dar exista compatibilitati care nu sunt 100%. Pe anumite camera foto Nikon sunt montate motorase AF (asta pentru a nu crea pe fiecare obiectiv motor AF.

No comments:

Post a Comment