Monday, June 16, 2014

Obiective pentru fotografia de nunta

Trebuie sa stiti ca fiecare obiective poate avea mai multe intrebuintari dar sunt si intrebuintari care nu se potrivesc.

Ce obiective nu se potrivesc la anumite situatii? de axemplu nu veti putea folosi un obiectiv de tip tele pentru o fotografie de grup in casa. Nu veti reusi nici cum sa surprindeti toate persoanele. Ei bine poate vor fi personae care sa ma contrazica si de aceea snt nevoit sa va argumenteze ca daca vrei poti . Da puteti sa faceti o fotografie de grup in interior cu un tele-obiectiv cu metoda brenitzer (aceasta metoda presupune luarea de mai multe cadre si asamblarea lor ca un puzzle ).
Dar totusi sa vedem cu ce obiective sa fotografiem la nunta:
In primul rand trebuie sa stiti ca la 80% din fotografii veti avea nevoie de o distanta focala de 24-70mm in full frame iar pe aparatele crop 16-50mm, aceasta presupunand fotografii de grup , in biserica, la starea civila. Daca vreti sa optati pentru obiectiv fix , consider ca cel mai bun obiectiv ar fi unul cu distanta focala de 35mm (acesta nu deformeaza aproape deloc si avetu un unghi cu care puteti lejer fotografia un grup in interioare). Ar mai fi un procent de 15% din fotografii care le puteti surprinde cu un tele (sedinta in natura si fotografiile unde spatial va permite ) si spun tele pentru a delimita fundalul de subiecti printr-un neclar pe fundal. Restul de 5% din fotografii pot fi surprinse cu un obiectiv macro , cum ar fi detalii de tip inele de logotna , buchetul miresei , pantofii miresei etc

Spor la munca!!! 

No comments:

Post a Comment